4DBarn

4dBarn Oy:n Boost4d – Vähemmän askeleita, enemmän työtehoa robottinavettaan mobiilisovelluksella

Mistä johtuu, että robottinavetoissa käytetty työaika vaihtelee valtavasti eri tilojen välillä? Navettasuunnitteluun erikoistunut arkkitehti Jouni Pitkäranta halusi selvittää, miten navettojen tilankäyttöä ja työsuunnittelua voisi tehostaa. Hän huomasi, että ripeimmillä tiloilla päivittäiset navettatyöt tehtiin 1,8 minuutissa per lehmä, kun tehottomimmalla tilalla samoihin töihin kului 14,7 minuuttia. Miksi näin oli? Jäljet johtavat yksittäisiin pieniin ratkaisuihin, kuten lehmien ajamiseen robotille, parsien kolaamiseen tai ruokintaan käytettyyn aikaan. Yksityiskohdilla on kokonaisuuden kannalta suuri merkitys ja ne piti pystyä jäljittämään.

Pitkäranta huomasi tarvitsevansa työkalua lypsyrobottinavettojen työrutiineista kertyneen tiedon analysointiin. Mitään valmista ratkaisua ei ollut saatavilla, joten kumppaniksi oli löydettävä ohjelmistotoimittaja. Yhteistyö Comia Softwaren kanssa alkoi 2014 loppuvuodesta. Yhdessä istuttiin alas ja mietittiin, mitä tarpeet tarkalleen ottaen olivat ja päästiin käynnistämään tekninen suunnittelu ja toteutus.

Ensin valmistui web-pohjainen työkalu tietojen tallentamiseen ja jäsentelyyn. Toisessa vaiheessa Pitkäranta löysi yhteistyökumppanin Oulun Pro Agriasta, yritys 4dBarn perustettiin ja ideoiden kaupallinen hyödyntäminen tuli mahdolliseksi. Näin päästiin yhdessä kehittämään tabletilla käytettävää työrutiinien mittaamiseen tarkoitettua mobiilisovellusta, Boost4d:tä. Tuotteen viimeistely helpottui, kun 4dBarnin väen laajan kontaktiverkoston avulla löydettiin helposti pilottiasiakkaat ja näin saatiin arvokasta palautetta suoraan loppukäyttäjiltä.

4dBarnin Boost4d-kartoituspalvelulle on selvästi ollut tilausta ja markkinat ovat olleet heti alusta alkaen kansainväliset. Eteenpäin mennään jatkuvasti ja tuotekehitysyhteistyö Comian kanssa jatkuu. Mikä ilahduttavinta, 4dBarnin asiakkaat ovat onnistuneet tehostamaan robottinavettojensa toimintaa työn laadusta tinkimättä!

Lue lisää: http://www.4dbarn.com

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden tallentamisen päätelaitteellesi.

Lue lisää esästeistä