Lämpöässä

Lämpöpumput siirtyivät web-aikaan

Pitkän yhteistyömme aikana Comia on osoittautunut ammattitaitoiseksi ja luotettavaksi kumppaniksi Lämpöässä-maalämpöpumppujen ohjausjärjestelmien kehitystyössä. Heidän joustavuutensa ja kykynsä omaksua uusia asioita ovat mahdollistaneet useiden eri projektien menestyksekkään läpiviennin laadukkaasti ja kustannustehokkaasti. Projektien lopputuloksena on saatu aikaan yksi markkinoiden parhaista lämpöpumpun ohjausjärjestelmistä, jonka ominaisuudet palvelevat hyvin erilaisten asiakkaiden ja kiinteistöjen tarpeita. Voimme lämpimästi suositella Comiaa yhteistyökumppaniksi erilaisten ohjelmistoratkaisujen kehitystyössä.

– Tekninen johtaja Markus Jouppila, Suomen Lämpöpumpputekniikka Oy

Toimeksianto, jonka piti olla pieni GSM-modeemin alustus, muuttui pitkäaikaiseksi kumppanuudeksi. Tuloksena syntyi ainutlaatuinen maalämpöjärjestelmän etäohjaus ja useita tuotantoa helpottavia järjestelmiä.

Kun Lämpöässän tekninen johtaja Markus Jouppila ensimmäisen kerran otti Comiaan yhteyttä vuonna 2010 jouduimme pahoitellen toteamaan, että Comia ei tee sulautettujen järjestelmien ohjelmointia.

Asiakas oli kuitenkin onneksi sen verran sitkeää laatua, että uudet yhteydenotot johtivat meidät tutustumaan Lämpöässän maalämpöpumppujen tuotekehitykseen. Tutustumisen agendalla oli uuden ohjausjärjestelmän tekstiviestiohjaukseen käytetyn GSM-modeemin käyttöönoton alustus. Tämä vierailu osoittautuikin lämpöisen ystävyyden aluksi.

Lämpöpumppujen takana oleva Carel PLC -alusta oli lopulta nopeasti otettu haltuun ja Comia alkoi toimia ohjausjärjestelmän kehityksen yhteistyökumppanina. Modeemin alustaminen laajeni nopeasti ohjelmistokehityksen lisäresurssoinniksi. Comia on vuosien ajan varmistanut, että Lämpöässällä on ollut juuri sen hetkiseen tilanteeseen sopiva määrä tuotekehityshenkilöstöä saatavilla.

Yhteisen tuotekehityksen kuluessa todettiin, että tekstiviestien sijaan maalämpöpumput oli tuotava internetin aikakaudelle. Comian osaaminen pilvipalveluiden toteuttamisesta ja Lämpöässän vahva maaenergiaosaaminen tekivät mahdolliseksi toteuttaa pumpun etäohjaus selainkäyttöliittymällä ja myös tarkemman energiankulutuksen seurannan ja optimoinnin. Asiakkaat voivat nyt seurata ja ohjata lämpöpumppunsa toimintaa missä ja milloin tahansa ja vaikkapa nostaa kodin lämpötilaa ennen palaamista matkalta kotiin.

Suomessa ja Pohjoismaissa ei edelleenkään ole juuri tarjontaa Carel PLC-ohjelmoinnista, joka on vuosien myötä muodostunut yhdeksi tärkeäksi Comian teknologia-osaamisen alueeksi. Yhteistyö Comian ja Lämpöässän välillä on luonut myös useita muita palveluita aina tuotantolinjalla käytetystä laadunvarmistusjärjestelmästä mitoituspalveluun, jolla Lämpöässän asiakkaat voivat valita juuri omaan kiinteistöönsä sopivan maalämpöratkaisun.

Lue lisää osoitteessa www.lampoassa.fi  tai mitoita omaan kiinteistöösi sopiva lämpöpumppu osoitteessa www.assacontrol.fi/mitoitus/open/index

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden tallentamisen päätelaitteellesi.

Lue lisää esästeistä