Widecon Oy

EcoEasy – reaaliaikaista yrityksen talouden seurantaa

Möttösen autokorjaamossa yrittäjä K. Möttösellä on ongelma: pankkitilillä on enää muutama satanen ja palkkapäivä lähestyy. Asiakkaita kyllä riittää jonoksi asti, mutta kassaan ei silti tahdo kertyä rahaa siinä määrin kun asiakasvirtojen perusteella voisi olettaa. Netissä joku kertoi jollain palstalla, että tilitoimiston toimittamista tuloslaskelmasta ja taseesta voi kyllä lukea miten yrityksellä menee ja mihin pitäisi kiinnittää huomiota. Samalla puhuttiin current ratiosta ja quick ratiosta, mutta ainoa ratio, jonka Möttönen tietää on gear ratio eli auton vaihteiston välityssuhde. Kunpa joku olisi ajoissa näyttänyt, miten on käymässä ja miksi, Möttönen pohtii.

K. Möttönen autokorjaamoineen on mielikuvituksen tuotetta, mutta tarina on tosi valitettavan monen yrityksen kohdalla. Tietoa liiketoiminnasta ja sen kehittymisestä on olemassa kirjanpidossa, toiminnanohjausjärjestelmissä, työajanseurannan järjestelmissä ja ties missä. Harva yrittäjä kuitenkaan pystyy yhdistämään tietoa eri lähteistä tai ymmärtää kirjanpidon mystisiä lukuja. Menestyksekäs liiketoiminnan ohjaaminen edellyttää, että yrityksen johdolla on käytettävissä tuorein mahdollinen tieto helposti ja nopeasti luettavassa muodossa.

Möttösen kaltaisten yrittäjien ja yritysten auttamiseksi Comia toteutti Widecon Oy:n tilaamana EcoEasy -palvelun, joka seuraa yrityksen kehittymistä ja antaa relevanttia tietoa päätöksenteon tueksi yrittäjille, rahoittajille ja liikkeenjohdon ja talouden asiantuntijoille kuten tilitoimistoille. Nykytilanteen ja menneisyyteen katsomisen sijaan EcoEasy ennakoi myös tulevaisuutta, miten liiketoiminta todennäköisesti tulee kehittymään ja missä mahdolliset ongelmakohdat ovat. Yrittäjä saa helppolukuisen raportin yrityksensä tilasta. Tilitoimisto voi puolestaan seurata helposti kaikkien asiakkaidensa tilannetta valvomonäkymästä ja antaa neuvoja niille yrittäjille, jotka niitä eniten tarvitsevat.

Perinteisesti raportointijärjestelmien hankinta on kallis investointi ja niiden käyttäminen vaatii teknistä erityisosaamista ja äärimmäisen vahvaa taloushallinnon tuntemusta. Olemassa olevat työkalut olivat erinomaisia ja hyödyllisiä välineitä, mutta edellyttää käyttäjältään liiketoiminnan asiantuntemusta tavalla, jota ei useasta pienestä yrityksestä löydy. Tätä taustaa vasten syntyi ajatus EcoEasystä: uudesta pilvipalvelusta, joka palvelisi niin rahoittajia kuin pieniä yrityksiäkin helposti ja tehokkaasti. Wideconilaiset ottivat yhteyttä Comiaan ja yhdessä wideconilaiset ja Comian asiantuntijat rupesivat suunnittelemaan täysin uudenlaista raportointijärjestelmää. Comia ja Widecon jatkavat edelleen yhteistyötä tehdäkseen useiden yritysten johtamisesta ja taloushallinnosta paljon aiempaa helpompaa.

Onneksi Möttösen tarinan ei tarvitse olla enää totta. EcoEasyn avulla yritykset saavat käyttöönsä helppolukuisen mittariston, joka kertoo ymmärrettävästi, miten yrityksellä menee ja ohjaa puuttumaan ajoissa asioihin, jotka ovat menossa pieleen. Kun EcoEasyn lisäksi yritys käyttää asiantuntevaa tilitoimistoa, jonka kanssa yritykselle sopivat mittarit valitaan, on oikeiden päätösten tekeminen oikeaan aikaan helpompaa kuin koskaan aikaisemmin.

Lue lisää EcoEasystä www.ecoeasy.fi ja Widecon Oy:stä www.widecon.fi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden tallentamisen päätelaitteellesi.

Lue lisää esästeistä